Η βιταμίνη C ανακαλύφθηκε πριν από σχεδόν 80 χρόνια και πλέον θεωρείται απαραίτητη για τη ζωή και τη διατήρηση της ιδανικής υγείας και ευεξίας. Η ισχυρή αντιοξειδωτική της ικανότητα και ο θεμελιώδης ρόλος που διαδραματίζει στη διευκόλυνση ουσιωδών βιοχημικών αντιδράσεων μέσα στο σώμα, την έχουν καθιερώσει ως το πιο διαδεδομένο συμπλήρωμα διατροφής. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν παράγει τη βιταμίνη C, οπότε πρέπει να την προμηθευτεί από τη διατροφή και από συμπληρώματα. Όμως η βιταμίνη C είναι μια υδατοδιαλυτή ουσία που γρήγορα οξειδώνεται και στη συνέχεια απεκκρίνεται από το σώμα, γεγονός που περιορίζει την αποτελεσματικότητά της. Μέχρι τώρα, για να ωφεληθεί κάποιος από τη βιταμίνη C θα έπρεπε να καταναλώνει ποσότητές της πολλές φορές μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, ένα φλαβονοειδές αντιοξειδωτικό, η διυδρο-κερκετίνη, έρχεται να λειτουργήσει ως ενισχυτικό ins βιταμίνης C. Μελέτες δείχνουν ότι η διυδρο-κερκετίνη αποτρέπει την οξείδωση της βιταμίνης C, τη βοηθά να διατηρήσει τη συγκέντρωσή της και την ανακυκλώνει μέσα στο σώμα. Αυτή η αλληλεπίδραση μεταξύ βιταμίνης C και διυδρο-κερκετίνης ενισχύει την αποτελεσματικότητα και των δύο αυτών μορίων σε όργανα και ιστούς. Η βιταμίνη C με διυδρο-κερκετίνη σχεδιάστηκε για να προσφέρει την ιδανική και αποτελεσματικότερη αντιοξειδωτική προστασία.